Channel Apps
Υπερχείλιση βοθρολυμάτων/καμμένο αντλιοστάσιο

Μαθαίνουμε ότι ξανά υπερχείλισαν τα βοθρολύματα, στο κέντρο της Σαλαμίνας, από το γνωστό πρόβλημα με το αντλιοστάσιο,  λόγω πυρκαγιάς σε αυτο ,απο τον Οκτώβριο του 2022 πίσω από το κέντρο νεότητας , το οποίο μετά από 10 μήνες ΜΗ σύμβασης 24ωρης συντήρησης, όπως προειδοποιούσε και ο αρμόδιος του δήμου επικεφαλής δημόσιος υπάλληλος, αλλά και η ίδια η εταιρεία ,ότι ήταν απαραίτητη,  όπου και καταστράφηκαν και οι 4 αντλίες αλλά και όλη η περίπλοκη και σύνθετη ηλεκτρονική εγκατάσταση  αυτης της βασικής για την πόλη και τους πολίτες υποδομής.  

Μαθαίνουμε ότι ακόμα δεν έχει γίνει καν μελέτη για να δοθεί, από το δήμο,  στην εταιρεία που θα επιλεχθεί να φτιάξει, χωρίς ψεύτικα μπαλώματα,  τις 4 καμμένες αντλίες , καθώς και ότι δεν έχει συμπεριληφθεί το έργο αυτό στον προϋπολογισμό του 2023.

Για τον πολίτη, ειδικά των περίπου 10 χιλιάδων που κατοικούν μόνιμα στο κέντρο τγς Σαλαμίνας, αυτό σημαίνει ένα πράγμα.  
Ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη βρώμα των βοθρολυμάτων,  με τα κουνούπια από τους υπονομους που έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα στα σπίτια τους εν καιρώ χειμώνα μολυσμένα με πόσες αρρώστιες κάνεις δε ξέρει,  αλλά και με τη δυσοσμία που υπάρχει μέσα στις τουαλέτες τους από την ανεβασμένη στάθμη των λυμάτων στους αγωγούς στο γύρω δίκτυο από το αντλιοστάσιο, έξω από τα σπίτια τους .
Τα Σάββατα, όταν και οι πιο πολίτες μένουν σπίτι τους ,λόγω μη εργασίας τους , τα λύματα βγαίνουν στους δρόμους.  Φανταστείτε τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι με τον σταθερό αριθμό του πληθυσμού που ανέρχεται τους μήνες αυτούς στους 300.000 κόσμο μετρημένους από τον σταθερό όγκο σκουπιδιών, όπου συλλέγονται και αντιστοιχούν σε τέτοιο πληθυσμό νομοτελειακά.

Παρακαλούμε τους πολίτες που οδηγούν δε ένα τέτοιο,  γλιστερό οδόστρωμα, τουλάχιστον,  να έχουν το νου τους να στην πέδηση των οχημάτων τους , διότι ο κίνδυνος δυστυχήματος είναι όχι απλά άμεσος αλλά αναγκαστικός, αφού η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει τις συνθήκες στους πολίτες αναγκαστικά να ωθούνται σε ατυχήματα. ( δυστυχήματα στην ουσία)

#SalamisCivilProtection